Loomis laajentaa kansainvälisiä palvelujaan ostamalla VIA MAT Groupin

Loomis, alansa johtava rahanhuoltopalveluihin erikoistunut yritys, on sopinut ostavansa sataprosenttisesti VIA MAT Holding AG:n (VIA MAT). Sveitsiläinen VIA MAT on yksi johtavista kansainväliseen arvoesineiden kuljettamiseen keskittyneistä yhtiöistä. Kaupan arvo tulee olemaan noin 200 miljoonaa euroa.

Oston myötä Loomis pystyy tarjoamaan entistä laajemmin arvokuljetusten ja rahanlaskennan kansainvälisiä palveluja, kuten maidenvälistä käteisen ja jalometallien kuljetusta, arvoesineiden varastointia ja muita logistisia ratkaisuja. Jatkossa Loomis tulee olemaan myös Sveitsin rahankäsittelymarkkinoiden markkinajohtaja.

VIA MATin vuotuinen liikevaihto on noin 238 miljoonaa euroa, josta kansainvälisten palvelujen osuus on noin 197 miljoonaa ja rahankäsittelytoiminnan osuus noin 41 miljoonaa.

VIA MATilla ja sen tytäryhtiöillä on noin 1000 työntekijää ja toimipisteitä Aasiassa, Etelä-Amerikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Yrityskauppa mahdollistaa Loomiksen laajentumisen useille uusille markkina-alueille ja lisää yhtiön kasvumahdollisuuksia.

Kaupalla odotetaan olevan positiivinen vaikutus Loomiksen osakekohtaiseen tulokseen. VIA MATin arvokuljetusliiketoiminta yhdistetään Euroopan toimintoihin kaupan toimeenpanon yhteydessä, 30. huhtikuuta 2014.

”Tämä yritysosto on Loomiksen strategisesti kannattava, näemme kansainväliset palvelut tärkeänä lisänä palvelutarjontaamme. Kyseinen yrityskauppa avaa kasvumahdollisuuksia sekä nykyisillä että uusilla markkina-alueilla. Odotan innolla yhteistyötä VIA MATin johdon ja työntekijöiden kanssa. Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme liittää heidät mukaan toimintaamme”, toteaa Loomis AB:n toimitusjohtaja Jarl Dahlfors

Kaupan vahvistuminen odottaa vielä viranomaishyväksyntää ja muiden tavanomaisten kaupan ehtojen täyttymistä. 

In English: Loomis expands into International Services by acquiring VIA MAT Group